logo icon

SEO inom teknik - så lyckas du med det!

Det finns många utmaningar när det kommer till att lyckas med SEO inom teknik. I den här artikeln ger vi dig konkreta tips på hur du lyckas, och vi förtydligar även att vi gärna hjälper till.

logo icon

Vad är SEO inom teknik?

SEO inom teknik inkluderar bland annat webbsidor som jämför mjukvaruprodukter eller exempelvis hårdvara såsom datorer och gamingprodukter. Inom begreppet ryms även alla insatser du kan göra för att lyckas med SEO inom teknik, såsom att skriva SEO-anpassade texter.

Exempel på anledningar att anlita oss för SEO inom teknik

1. Vi samarbetar med erfarna SEO-skribenter

Som rubriken säger anlitar vi SEO-skribenter med god vara när det kommer till att skriva om teknik. Våra skribenter har bland annat skrivit om VPN-produkter och antivirusprodukter. De har även jämfört såväl mobilabonnemang som solceller på några av Sveriges största webbsidor inom de ämnesområdena.


2. Vi skapar en komplett SEO-strategi

På samma sätt som du kan lämna över nycklarna till en mäklare kan du lämna över tillgången till din webbsida till oss. Vi sköter nämligen allt som har med SEO att göra, med eller utan din aktiva inblandning. Vi skapar gärna en komplett SEO-strategi med mål att få din webbsida att synas bättre i sökmotorerna.

Nyckelordsundersökningar och länkbygge är två av de viktigaste delarna av en komplett SEO-strategi.


3. Vi ser till att din webbsida konverterar bättre

Vi hjälper dig gärna med konverteringsoptimering, som kortfattat är en process där vi utför insatser med mål att besökarna oftare ska göra det du vill på din webbsida. Till exempel kan vi få fler kunder att köpa dina produkter, eller få fler kunder att klicka på dina affiliatelänkar.

5 saker för att lyckas med SEO inom tech

  1. Se till att artiklar finns tillgängliga som täcker hela ämnesområdet. Det kan i detta steg vara en bra idé att jämföra din sida med konkurrenternas, för att således kunna identifiera förslag på artiklar som kan få fler personer att välja att besöka din webbsida.

  2. Granska det material du redan publicerat. De texter som publicerats måste vara såväl detaljerade som relevanta för ämnesområdet. Det är också viktigt att flera artiklar inte handlar om samma sak, för då kan det vara fråga om kannibalisering.

  3. Kartlägg vad konkurrenterna gör rätt, och försök göra som dem fast bättre. Ett exempel kan vara att du skriver bättre artiklar som i sin tur rankar bättre än konkurrenternas artiklar inom samma delområde inom teknik.

  4. Se till att din webbsida laddas snabbt samt är anpassad för mobiltelefoner. Sajter som är det belönas nämligen av sökmotorerna.

  5. Skaffa länkar från relevanta sidor inom teknik. En länk från exempelvis Mobil.se väger betydligt tyngre jämfört med en länk från Swedbank.se. Det är alltså en hög relevans som är viktigast när det kommer till alla former av länkbyggen, så även inom tech.
Ostriching SEO Byrå

Vi hjälper dig med SEO inom tech!

Med stor erfarenhet inom fintech så hjälper vi gärna dig med att öka din visibilitet på en helt organiskt sätt.

Behöver du hjälp med Länkar, Sökordsanalys eller SEO texter?

logo icon

Vad behöver du hjälp med?

Ostriching logo